Recent posts

Maak kennis met Domaine Gruss

Maak kennis met Domaine Gruss

De famillie Gruss is al 4 generaties actief in de wijnbouw in de Elzas streek. We werken ondertussen al verschillende jaren met hen samen en willen dan ook graag wat extra aandacht besteden aan deze gepsioneerde wijn famillie.

Vader Bernard Gruss, zij vrouw Anne-Marie en zoon André stralen de passie voor het wijnbrouwen uit en ontvangen iedereen graag op hun domein. Ben je in de Elzas streek dan is een bezoek aan het wijndorp Eguisheim zeker een aanrader. Bij een beozke kan je hun wijnen rechtstreeks aankopen maar Wijnimport.be zorgt ervoor dat het aan dezelfde voorwaarde bij ons kan.

Wijn degustatie Mechelen

Wijn degustatie Mechelen

Op 27 maart ging onze eerst wijndegustatie door in de regio Mechelen. Als locatie werd gekozen voor de business club van KV Mechelen. Een 60 tal geïnteresseerde kwam een kijkje nemen om kennis te maken met een ruim assortiment van wijnen en bubbels.

Voor deze wijn degustatie kregen we ondersteuning van 2 wijnhuizen. Voor Paul Sapin kwam Sylvie Dubrulle zorgen voor de vakkundige uitleg rond de verschillende wijnen van dit gerenommeerd wijnhuis. Ana en Luis, de eigenaars van Finca Valdeguinea, vertelde gepassioneerd rond hun wijnen, de manier van werken en de Regio La Rioja.

Via deze weg bedanken we alle aanwezigen en kijken we reeds uit naar de 2de editie in Mechelen.